Nelisen kuukautta tietokoneen päivittämisestä W7:ksi se käynnistämisen yhteydessä poksahti vaimeasti eikä enää jatkanut heräämistään. Koska vika oli näin totaalinen, sen syy olisi luultavasti ollut helppo korjata, mutta jokin muu kremppa olisi saattanut olla pian edessä. Myös koneen 32-bittisyys rajoitti sen toimintatehoa.
Niinpä edessä oli asiointi tietokonekaupan kanssa. Vanha 8-vuotias pöytäkone sai tehdä tilaa uudelle SSD-levylliselle ThinkPadille. Olin pitänyt pääkoneena pöytäkonetta varsin pitkään, koska siihen on tarvittaessa niin helppo lisätä massamuisteja ja muita komponentteja. Nykyiset irtokovalevyt antavat saman edun myös läppäreille. Pöytäkone vie myös paljon tilaa, jolle on hyödyllisempääkin käyttöä; läppäriä voi säilyttää vaikkapa tarpeettomaksi jääneellä työpöydän näppäintasolla.
Uuden W7-koneen saaminen käyttökuntoon vei jonkin verran aikaa, mutta ei aiheuttanut mitään ongelmia. Myös päivitys kymppiversioksi oli helppo.
Hajonneen koneen massamuistin tiedostot sai helposti käyttöön sijoittamalla vanhan levyn läppärin mukana ostamaani kovalevykoteloon ja yhdistämällä kotelon uuden koneen USB-porttiin. Pääosa tiedostoista oli jo valmiiksi irtokovalevyillä, eivätkä ne siis aiheuttaneet ylimääräistä vaivaa.
Ongelmia on toistaiseksi ollut vanhan Canon-monitoimitulostimen kanssa. Siihen on viime vuosina saanut vain alkuperäisestä yksinkertaistetun ja vaikeakäyttöisen skannerin ohjaimen, mutta sekään ei toimi Windows 10:ssä. Canon kyllä erehtyy, jos uskoo tällä tavoin saavansa myydyksi uuden skannerin. Saattaa olla, että tällaisia yhteensopivuusongelmia ilmenee vielä lisääkin.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti