11. tammikuuta 2012

Klenkkaavat linkit

Microsoftin Internet Explorer -selain näytti jotkut oman penan.net-sivustoni sivut hieman virheellisesti, vaikka Firefoxilla ja Chromella katsottaessa ne olivat sen näköisiä kuin pitääkin. Halusin vielä tarkistaa, millä tavoin Opera suhtautuisi näihin pariin sivuun. Latasin ja asensin Operan ja tsekkasin sivut. Kaikki näyttivät hyviltä, joten poistin Operan asennuksen saman tien.

Sen jälkeen eivät sähköposteissa olevat linkit enää auenneet. Opera-pahus oli asentanut itsensä oletusselaimeksi, eikä Windows-raasu ymmärtänyt automaattisesti muuttaa selaimien oletusta Operan asennusta poistettaessa. Sähköpostin linkit yrittivät aukaista Operan, mutta eihän siitä mitään tullut.

XP:n Käynnistä-valikossa on Valitse käytettävät ohjelmat -kohta, jonka avulla voi Microsoftin nörttien mielestä vaihtaa oletusselaimeksi minkä tahansa tietokoneeseen asennetun selaimen. Kokeilin sitä, mutta sillä ei ollut mitään vaikutusta tähän ongelmaan. Ei tehonnut edes IE:n valinta oletusselaimeksi, vaikka sitä monissa netistä löytyvissä ratkaisuissa kehuttiin varmaksi keinoksi saada linkit toimimaan.

Lopulta netin kautta löytyi toimivakin ohje. Proseduuri menee näin:
Oma tietokone > Työkalut > Kansion asetukset > Tiedostotyypit.
Tästä avautuneesta luettelosta  etsin kohdan URL:HTTP-protokolla ja valitsin sen napsauttamalla.
Sitten napsautin Lisäasetukset > Muokkaa. Napsautin edelleen kohtaa Toiminnon suorittamiseen käytetty sovellus (jossa yhä oli olematon Opera) ja etsin Selaa-painikkeen avulla toimivan selaimen, joka minulla on firefox.exe. Se löytyi kansiosta Program Files\Mozilla Firefox.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti